LeftRight

Category : Residències 2013

Taller de clown, amb Sergi Estebanell

Activitats de dos diesProgramacióResidències 2013Site-specifictalleresTallers / workshop

Clown III : Humor i Dramatúrgia
Del 17 al 20 d’abril el curs es realitza de forma intensiva al Cal Gras (Avinyó)
En aquest curs treballarem sobre les bases de la creació, com evolucionar una història, com fer créixer una relació i comunicar un missatge.
També introduirem elements externs com la música, l’estètica, la llum, els objectes per crear una performances / número / showing per mostrar davant d’un públic
El curs acabarà amb una mostra davant d’un públic convidat a Avinyó .
Treballarem sobre:

• La circulació del joc (improvisacions a 2-3 i coro)
• Idea i creació (des d’una idea a una escena )
• Treball sols / parelles / trios per crear una escena per mostrar.
• La creació col·lectiva en interior i exterior

Cursos impartits per SERGI ESTEBANELL .
Sergi Estebanell és actor / clown , director i formador .
Porta impartint cursos de clown des del 2002 i ha impartit cursos a Espanya , Itàlia , Llatí America , Àustria per a iniciats i professionals del món del clown .
És director artístic de Pallpupas – Pallassos d’ hospital. www.pallapupas.org
I també dirigeix , actua i produeix espectacles de teatre d’intervenció , teatre de carrer , clown i circ contemporani .

Més informació: laluciernagaproduccion@gmail.com / 678 858 718

Cal Gras és un Rusc, segons l’artista Toño Fernández

Residències 2013Toño

Cal Gras s’ha convertit en un Rusc, formada per una colònia d’abelles obreres, una reina i uns abellots. La pol·linització és la reproducció, en el cas del Toño Fernández, l’abella que representa reproduirà dibuixos, visitarà les flors, els paisatges, llocs, es troba amb vilatans de Cal Gras i recolliré el seu nèctar, històries, anècdotes per transmetre-les en els seus dibuixos, transformant-les en mel , il·lustracions dolces del dia a dia. Vivim dins les cel·les amb formes hexagonals, habitacions, les nostres cases, fetes de cera. Necessitem sortir del Rusc per realitzar la pol·linització.

Pots veure el seu treball:

http://www.flickr.com/photos/lacucania/sets/72157627410872700/

 

Sergi Selvas i Marta Carrasco, comencen el projecte A.Fluent

Residències 2013Sergi Selvas i Marta Carrasco

El projecte A.Fluent, reconstruint els camins de l’aigua, és un projecte seleccionat de la convocatòria per a Resdiències de creació a Cal Gras 2013.Sergi Selvas i Marta Carrasco, incian la residència per a la primera part del projecte A.Fluent, on treballaran el reconeixament del territori, a través d’entrevistes i caminades.

Aquest projecte de recerca parteix de l’exploració del territori i del paisatge d’Avinyó lligat a l’aigua com a font i com a recurs, per tal d’esbrinar quins són els camins, les rutes i els recorreguts que els habitants del poble feien (o van crear) per anar a trobar-se amb aquest element. Ja fa uns anys que era molt comú anar a buscar aigua a la font, però actualment, sigui per la qualitat de l’aigua (sovint conta- minada) o bé per la comoditat de comprar-la embotellada, s’estan desconstruint aquests recorreguts que es formalitzaren en camins o petits senders, a vegades fins i tot espontanis, tot contribuint a la transformació del propi paisatge cultural del lloc.

Trobareu més informació dels treballs del col·lectiu a: http://www.mixite.es

INTERMISSIONS, resdiència de Víctor Solanas

Residències 2013Site-specificVíctor Solanas
Víctor Solanas ha estat seleccionat dins el programa per a les Residències de creació a Avinyó, organitzades per l’Associació Cal Gras, art i territori, i és la primera de les quatre estades becades. Aquests projectes han estat seleccions d’entre 30 projectes rebuts de la convocatòria internacional Cal Gras 2013. L’element diferenciador d’aquesta convocatòria és que demana als artistes que treballin a partir del propi llenguatge artístic, una relació amb el territori. Amb això volem que els artistes que venen a Avinyó coneixien el territori i l’obra sorgida del procés de creació, tingui un contacte i un retorn amb el nostre poble.

Totes aquests projectes es faran abans de finalitzar l’any, i formaran part de l’arxiu Art i territori, que serà un arxiu físic i digital sobre Avinyó i el territori proper, des d’una mirada a través de l’art.

INTERMISSIONS
La intervenció que es proposa per Cal Gras 13 consisteix a elaborar un mural geomètric ” decoratiu ” de caràcter abstracte plastificant parets , murs i sòls amb Warning tape (cinta senyalitzadora d’obres o emergències) , cinta senyalitzadora adhesiva de diagonals grogues i negres . L’objectiu principal és transformar l’espai mitjançant ritmes i patrons estructurals propers a op-art (art òptic), com si d’una estructura cinètica es tractés.
El procés de treball, proposa una possible relació amb el municipi i els seus habitants mitjançant la col·laboració i ajuda en el muntatge de la decoració adhesiva en l’espai que es determini. Un dels aspectes d’interès d’aquesta intervenció és el públic pot participar i ajudar a fer la policromia decorativa amb la supervisió de l’artista.